Mükemmel Görünen Göz Makyajı için 5 Adım

İyi bir makyajın sırrı dinlenmiş ve temizlenmiş bir cilttir. Mükemmel görünen göz makyajı için ise bu 6 adımı uygulamanız yeterlidir.

  1. Adım: Yüzünüzü ve boynunuzu tamamen temizleyip nemlendirerek başlayın. Cildinizin türünüze uygun bir BB kremi yüzünüze ve boynunuza düzgün bir şekilde uygulayın.
  2. Adım: Cildinizde tonu koyu renkli lekeler ve koyu halkalar (varsa) üzerine bir kapatıcı uygulayın. Kusursuz görünümü yakaladıktan sonra 3. adıma geçin.
  3. Adım: Giysinizin rengine uyan bir göz farı seçin, yoksa dumanlı siyah kombinasyonlu renklerden herhangi birine uysun. Göz farını göz kapağının üzerine, kıvrımın hemen üstünde uygulamak için iyi bir fırça kullanın (iç taraftan başlayarak kaşlara doğru) ve içe doğru hareket ettirin.
  4. Adım: Bir ton koyu farı göz kapağının ortasından uygulayın, gözlerinizin köşesine doğru vuruş yapın ve gölgeyi iyice karıştırın. Bu yöntem, tonları eşit derecede dengelemenize yardımcı olacaktır.
  5. Adım: Bir sonraki adım ellerinizi çok sabit tutarak Eyeliner uygulamaktır. İç köşenin yakınında ince bir çizgi ve gözlerinizin dış köşesine doğru kalın bir çizgi ile başlayın. Göz stilinize bağlı olarak, çizgilerinizi belirleyebilirsiniz.
  6. Adım: Maskara, kirpiklerinize anlamlı son dokunuşu verir. Göz makyajınızı bozmadan düzgünce uygulayın. Makyajın tamamlamak için uygun renklerde allık ve ruj ile bitirin.