Makyaj Astarları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Günümüzde, astar ana akımdır ve makyajınızı çok uzun bir süre korumayı amaçlar. Ayrıca renk düzeltmede yardımcı olur ve lekeleri kapatır. En yeni ürünler, cildi daha sağlıklı ve daha parlak kılacak elementleri içerir.  Sadece makyajınızın bozulmadan mükemmel kalmasına, güneşin ya da yağmur yağmasına izin verdiği gibi cildin yüzeyini de pürüzsüzleştiriyorlar.

Hangi Astar Çeşitleri Var?

Primerlerin geçmişi, temel primerler ve göz farı primerleri ile başladı. Şimdi, lash primerleri, kaş astarları, dudak astarları, tırnak astarları ve dekolte astarları da mevcut. Bu ürünlerin çoğu ya silikon ya da su bazlıdır. Silikon esaslı astarlar, yara izlerini, gözenekleri ve çizgileri doldurmada yardımcı olurlar. Su bazlı ürünler, makyajın daha uzun süre kalmasını sağlar.

Yüzünüz için En İyi Makyaj Astarı Nasıl Seçilir?

Astar seçiminiz, cildinizin türüne ve güzellik stilinize bağlıdır.

  • Astarlar cildiniz yağlıysa makyajınızı yapmak için zorluk yaşarsınız. Her gün bir kapatıcı ve bir temel kullanırsanız, astar kesinlikle etkiyi artırmaya yardımcı olur.
  • Şirin dudaklara sahipseniz ve hafif ruj kullanmayı seviyorsanız, dudak astarı, dudaklarınızın sulu ve mutlu olmasını sağlar.
  • Hoş görünen kirpikler istiyorsanız, bir primer kahramanınız olabilir.
  • Su geçirmez ürünler kullanıyorsanız, bir astar kullanmanın anlamı yoktur.
  • Göğüs ve bacaklar için vücut astarları iyi değildir. Bu gibi durumlarda nemlendirici çok iyi çalışır.
  • Artık bir astarın ne olduğunu bildiğinize göre, bunlar yatırım yapmayı düşünebileceğiniz birkaç seçenektir.