Sigaradan Kurtulma Yöntemleri

Sigaradan Kurtulma Yöntemleri

Sigaradan Kurtulma Yöntemleri

Sigara alışkanlığına veda etmek oldukça zordur. Sağlığa olan zararları her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanmış olsa da kişilerde alışkanlığın sona ermesi için bu bilinen zararlar kimi zaman fayda etmez. Sigaraya veda etmek ve ondan tiksinmek için bazı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri uygulayarak sağlığınız ve bütçeniz açısından zararlı olan bu kötü arkadaşa veda edebilirsiniz.

  • Fesleğen Bitkisi

Günde üç defa fesleğeni ağzınızda çiğnemeniz sigaradan tiksinmenize ve sigara içmek istememenize neden olacaktır. Yapılan araştırmalara göre yüzde yetmiş oranında başarı sağlanan bir uygulama yöntemidir.

  • Karabaş Otu Çayı

Sigarayı bıraktırma konusunda etkili olan bir başka bitki ise karabaş otudur. 2 çay bardağı sıcak su içine bir tatlı kaşığı karabaş otunu atıp demlenmeye bırakın. Sonrasında ılıkken süzerek bir kenara bırakın. Canınız her sigara istediğinde bu bitkisel çaydan bir yudum alın ağzınızda bekletin ve yutun. Bitkisel çay her gün taze olarak hazırlanması gerekir. Hazırlanan çay bir gün boyunca tüketilebilir. 3 ay boyunca uygulayın.