Kirli Sis Sizi Öldürebilir mi?

Kirli Sis Sizi Öldürebilir mi?

Muhtemelen sisli havada nefes almanızın ne kadar tehlikeli olabileceğini duymuşsunuzdur. Ancak, bu tür bir kirliliğin gerçekten ne kadar kötü olduğunu ve sisin sizi ne kadar hızlı öldürebileceğini merak ettiniz mi? Bununla ilgili daha fazla şey bilmek, sis maruziyetini düşürmek için ihtiyacınız olan şey olabilir.

Smog Nedir ve Neden Öldürür?

Smog, adından da anlaşılacağı üzere, kömür yakma, yangınlar, araç ve endüstriyel emisyonların bir sonucu olarak havada oluşan duman ve sis kombinasyonudur. Smog birçok şehirde büyük bir sorundur ve insan sağlığına zararlıdır. Zayıflamış bağışıklık sistemi olan, kalp ve akciğer sorunları olan insanlar (astım, bronşit ve amfizem gibi) için bu özellikle doğrudur.

Risk altındaki bir kategoride iseniz smog size daha hızlı zarar verebilir. Smog; nefes darlığı, hırıltılı solunum, öksürme, solunum yollarının iltihaplanması, burun tahrişi, göz tahrişi, burun ve boğaz membranlarında kuruluk sorunlarına neden olur ve vücudunuzun enfeksiyonlarla mücadele kabiliyetine ciddi zarar verir.

Düşünebileceğinizden daha fazla insan, her yıl smog yüzünden ölür. ABD’de ölümlerin üçüncü en önde gelen nedenidir ve yılda 155.000’den fazla kişinin ölümüne neden olduğunu belirtiliyor. Smog’tan tamamen kaçınmak neredeyse imkânsızdır. En iyi ihtimal, az sisli yerlerde yaşayabileceğiniz ya da smog içinde nefes almaktan kaçınmaktır.