Hamilelikte Göbek Fıtığının Belirtileri Nelerdir?

Hamilelikte Göbek Fıtığının Belirtileri Nelerdir?

Erkeklere nazaran kadınlarda daha sık görülen göbek fıtığı hamilelik döneminde de yaşanabiliyor. Normal zamanlarda kabızlık, ağır kaldırma, ters hareket yapma gibi sebeplere bağlı olarak oluşabilen göbek fıtığı hamilelik döneminde doktor tarafından kolayca teşhis edilebilir. Hamilelikte göbek fıtığının oluşmasının yanı sıra doğum sonrasında bebekte de göbek fıtığı görülebiliyor.

Hamilelik Döneminde Göbek Fıtığının Belirtisi

Göbek deliğinin çevresinde ya da içinde görülebilen fıtık hamilelerde de sıklıkla görülebiliyor. Hamilelik döneminde karşılaşılan göbek fıtığı doğuma ya da doğum sonrasına kadar sürebilir.

Göbek çukurunun içe dönük olması normal bir durum iken bu çukurun dışa doğru dönük olması anormaldir. Bu durum göbek fıtığının en belirgin belirtisidir.

Bebekte Göbek Fıtığı Görülür mü?

Hamilelikte göbek fıtığının görüldüğü bölge kordonunun karın duvarında bulunduğu yerdir. Sadece annelerde değil aynı zamanda bebekte de göbek fıtığı durumu yaşanmaktadır. Bebeklerde doğum sonrasında yaklaşık 10 gün içinde düşen göbek kordonu sonrası boşluk tamamen kapanmaz ise de bebekte göbek fıtığının yaşanmasına neden olabilir.