Küresel Isınma Gelecekteki Buzul Senaryolarını Nasıl Etkiliyor?

Küresel Isınma Gelecekteki Buzul Senaryolarını Nasıl Etkiliyor?

Küresel ısınma günümüzde insanları en çok tedirgin eden evrensel sorunların başında geliyor. Uzun vadede pek fazla değilse de kısa vadede küresel ısınma, dünyamızı büyük ölçüde değiştirebilir. Biraz canınızı sıkacak felaket senaryolarına hazır mısınız?

Önümüzdeki Yüzyılda Olması Muhtemel Kehanetler

  • Doğa bilimcilere göre; küresel ısınmanın tam etkileri, önümüzdeki 100 yılda, örneğin 2100 yılında hissedilecek ve atmosferik karbondioksit seviyeleri son 650.000 yılın herhangi bir zamanından daha yüksek olacak.
  • Karbondioksit, güneş enerjisinin uzaya tekrar yayılmasını engelleyerek gezegene büyük bir sıcaklık kazandıracak.
  • Ortalama sıcaklıklar sadece birkaç derece yükseldiğinde buzulları eritecek, deniz seviyeleri yükselecek ve kıyı selleri oluşacak.
  • Okyanuslar daha sıcak ve daha asidik olacak ve bu mercan resiflerinin yaygınlaşmasına neden olacak. Birçok deniz türünün nesli tükenecek, ancak karada da farklı olmayacak.
  • Bu, evimiz olan gezegenimiz için kritik bir zaman olacak ve hiçbir şey bugünkü gibi kalmayacak.

Peki, insanlığın 50.000 yılda Dünya’nın tadını çıkarma ihtimali nedir? Türümüzün sadece 100.000 yıl civarında olduğunu ve en uzun canlı insan uygarlığının sadece 3.000 yıl sürdüğünü düşündüğünüzde, gelecekte baskın bir tür olacağımız pek muhtemel görünmüyor.