Modern Lojistik Şirketleri Nasıl Çalışıyor?

Modern Lojistik Şirketleri Nasıl Çalışıyor?

 Günümüzde nakliye ve lojistik dünyası, gelişmiş iletişim sistemleri ile çok daha etkilidir. Bu, tüm lojistik hizmetleri tanımının bir parçası olarak hem kablosuz ses iletişimini hem de veri transferini içerir. Veri aktarımı, barkod etiketleri ve radyo frekansı tanımlama cihazları (RFID) gibi fiziksel envanter için geçerli olan çeşitli tanımlama işlevlerini ifade eder. Bu dijital izleme sistemlerini doğru kullanmak, tedarik zincirinden varış noktasına ulaşana kadar bir gönderiyi takip etmenin yüksek başarısını getirir.

Sıfır Hatalı Lojistik Hizmetleri Nasıl Olur?

Tedarik zinciri boyunca nakliye sürecinin en önemli yönlerinden biri zamanlamadır. Müşterilerinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak için lojistik hizmetleri zaman çizelgesi, teslimat tarihine ve zamanına göre başlar, önceden planlanmış teslimat programları alıcılara ve müşterilere teslim edilmek üzere hazırlanır. Tedarik zinciri yönetimi; taşımacılık, depolama, ambalajlama, nakliye, çapraz yerleştirme ve stok fonksiyonlarını içeren üçüncü taraf lojistik hizmetlerini tanımlar.

Sıfır hatalı bir lojistik deneyimi için kusursuz bir organizasyon planı kritik öneme sahiptir. oplog.com.tr 4PL stratejisi sayesinde, tedarik ağı çapında hızlandırılmış işbirliği ve daha yüksek performans seviyeleriyle faaliyet gösterir. Böylece müşteriniz olan tüketiciler siparişlerinin konumu, teslimat zamanı ve durumu hakkında gerçek zamanlı bilgilere erişebilirler.