Türkiye’de Teknolojinin Gelişimi ile İlgili Yapılan Araştırmalar

Teknolojik gelişmeler dünya da hızla ilerlerken Türkiye’de de teknoloji le ilgili olarak yapılan araştırmalar oldukça ses getiriyor. Türkiye’de teknolojinin yeri ve Türkiye’nin teknolojiye olan katkıları ile ilgili olarak insanların neler düşündüğüne dair yapılan araştırmalar insanların ilk etapta internet platformlarına çok fazla güvenmediğini gösteriyor.

Araştırma Sonuçları Neler Gösteriyor?

Türkiye’de teknolojik cihazlara yönelik olarak artan ilginin yanı sıra aşırı teknolojik uygulama içeriklerine sahip olan ürünlere karşı da insanların genelde biraz temkinli durulduğu araştırma sonucunda elde ediliyor.

Türkiye’de teknoloji ile ilgili yapılan araştırmalarda en sıkıntılı alanlar arasında ise eğitim yer alıyor. Eğitimde teknolojiye gereken önemlin verilmemesi ve çocukların bu anlamda oldukça adaletsiz bir biçimde eğitim görmesi sebebi ile birçok kişi sorun yaşadığını söylüyor.

Teknolojiye Türkiye’nin gereken yatırımı yapmadığı ve gereken düzeyde teknolojik girişimlerde bulunmadığını düşünen katılımcılar aynı zamanda teknolojik uygulamaların tamamına da oldukça şüpheci şekilde bakıyorlar.

Teknoloji her ne kadar hayatımızı kolaylaştıran ve iletişim anlamında da uzağı yakın eden bir uygulama olsa da insanları birbirinden koparması sebebi ile de eleştiri alıyor. Ancak teknolojinin pek çok farklı sektörde kullanılması ise, Türkiye’de teknolojiye sıcak bakılmasını sağlıyor.