Geotekstil Keçe ve Kullanım Alanları

Geotekstil Keçe ve Kullanım Alanları

Tekstil ürünlerinden farklı olarak geotekstiller, tarım, yapı ve ekosistem yönetiminin büyük bir parçasıdır. Spesifik olarak, erozyon kontrolüne ve toprak stabilitesini korumaya yardımcı olmak için geotekstil keçe adı verilen geçirgen kumaşlar kullanılır. Bu tip geotekstiller, toprak kirlenmesini önlemek ya da suyun, yolun mukavemetine ve yapısal kapasitesine zarar vermeden akmasını sağlamak için özel bir kalınlık ve geçirgenlik özelliklerine sahiptir.

Geotekstil Keçe Türleri Nelerdir?

Geotekstiller pratik nedenlerden dolayı üretilir. Bu nedenle, güçlendirme, koruma, ayırma ve filtrasyon gibi amaçlar için tasarlanmış farklı geotekstil keçe türleri vardır. Geotekstiller, yollar, limanlar, düzenli depolama alanları, drenaj yapıları ve özel mimari projeler gibi birçok altyapı çalışması için ideal malzemelerdir. Bir geotekstil keçe iki farklı malzeme arasında kurulduğunda, filtrasyon veya ayırma işlevi önemli bir rol oynar.

Geotekstil Keçe Nereden Alınır?

Geotekstil üreticileri, geofleks, geogrid, geonet, geocell ve ilgili aksesuarlar ile jeosentetik için küresel pazarın yenilikçi gereksinimlerine dayalı ürünleri üretir ve tedarik ederler. Ülkemizde bu sektöre hâkim çok az firma mevcut ve GeoPlas geoplas.com.tr web adreslerinden de izleyebileceğiniz gibi geotekstil keçe ihtiyaçlarınız için en yüksek kapasiteli tedarikçilerden biridir. Profesyonel çalışma ekibine, gelişmiş ekipmanlara, işletme reformu ve inovasyon ruhuna sahip GEOPLAS, jeosentetik endüstrisinde saygın bir kuruluş!