Diyetinizden Süt Ürünlerini Çıkarırsanız Ne Olur?

Diyetinizden Süt Ürünlerini Çıkarırsanız Ne Olur?

Süt ürünleri veya hayvan sütünden üretilen ürünler arasında peynir, süzme peynir, yoğurt, kefir, tereyağı, krem ​​peynir, ayran ve diğer ürünler gibi temel yiyecekler yer alır. Bununla birlikte, diyetinizden süt ürünlerini ortadan kaldırmanın veya azaltmanın olumlu ya da olumsuz bazı yan etkileri olabilir.

Süt ve Süt Ürünleri Hassasiyeti Ya da Süt Alerjisi Varsa…

Klinik olarak teşhis edilemese de, birçok insan süt ürünlerini tüketmediğinde kendini daha iyi hissediyor. Düşük laktozlu süt veya laktoz içermeyen süt ürünlerini seçmek, hassasiyeti olan kişilerin süt ürünlerinin tadını çıkarmasına yardımcı olabilir. Ancak, süt alerjiniz varsa, süt ürünlerini diyetinizden tamamen çıkarmanız gerekecektir. Süt alerjisi olan kişiler ishal, gaz, şişkinlik, kusma gibi çok şiddetli semptomlara sahip olacaktır.

Süt ve Süt Ürünleri Tüketmemek Kilo Vermeye Yardımcı Olur mu?

Birçok süt ürünü, karbonhidrat, yağ ve kaloride yüksektir. Her ne kadar protein, kalsiyum ve D vitamini gibi yüksek oranlarda olsa da, bazı insanlar yüksek kalorili mandıra gıdalarını diyetlerinden çıkardıklarında kilo vermeye başlarlar. Kalori yoğun gıdaların genel tüketimini azaltarak insanlar kilo vermeyi sürdürebilirler. Fakat temel besin alımının bir diyetisyen kontrolünde yapılması önerilir.