En Yaygın 5 Makyaj Hatası

En Yaygın 5 Makyaj Hatası

Siz de saatlerce, aynanın önünde mücadele ediyor ve hala doğru makyaj stilinizi bulamıyor musunuz? İnternet ilham kaynağınız olabilir ama her şey sizin için değil. Her zaman makyajınızı doğru yapmak için bu 5 makyaj hatasından kaçının!

Kuru Cilt Üzerine Makyaj: Kuru bir cilde makyaj uygulamak, yüzün mat, yaşlı ve yorgun görünmesini sağlayan en büyük makyaj hatalarından biridir. Bu nedenle, makyaj yapmadan önce yüzünüzün uygun şekilde nemlendirildiğinden emin olun.

Yanlış Fondöten ve Karıştırma Teknikleri: Makyaj, bir allık veya göz farı ile uğraşmaktan çok daha fazlasıdır. Nötr bir fondöten rengi uygulasanız bile, düzgünce karıştırmazsanız çok tuhaf görüneceksiniz.

Kaş Felaketi: Düzgünce şekillendirilmiş, sert hatlardan kaçınarak natürel renklendirilmiş kaşlar, gözleri vurgulayabilir. Size uygun şekil için profesyonel tavsiyeler almanız önerilir.

Çok Fazla Allık: Düzgün uygulanmayan allık, sizi palyaço gibi gösterebilir. Öncelikle cilt tonunuza en uygun rengi seçmeli ve fırçayı allığa fazla batırmadan hafif dokunuşlarla yanaklarınıza sürmelisiniz.

Koyu Dudak Kalemi ve Kötü Ruj Rengi: Bir ruj, cilt tonunuza uyan renklerde olmalıdır, koyu renkler yaşlı görünmenize neden olabilir. Ayrıca makyajınızı yaparken sert dudak hatları, kendinize yapabileceğiniz en kötü şeydir. Doğru teknik; taslağı çizmek ve tüm dudaklarınızı ruj renginize uyan bir dudak kalemi ile doldurup ruju üzerine kullanmak olmalıdır.