Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?

Diş eti iltihabının iyileşebilmesi ve iltihap kaynaklı olan ağrıların ortadan kaldırılabilmesi için diş kökü ya da diş eti dokusundaki iltihabın uzman bir doktor tarafından tahliye edilerek vücuttan uzaklaştırılması gerekir. İltihaplı bölgenin temizlenmesi aşamasından sonra ise tedavi kısmına geçiş yapılabilir.

Dişte başlayan ve iltihaplanmanın henüz yeni başladığı dönemlerde ise diş hekimine gitmeden önce evlerde de birtakım önlemler alınabilir. Farklı doğal maddeleri kullanarak tedaviyi kendi başınıza da yapabilirsiniz. Ağız içi hijyenini sağlamanız ve bakterileri minimum seviyelere indirmeniz diş iltihabınızın iyileşmesini sağlayabilir.

Diş Eti İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Fakat bu yöntemler ile iltihapların geçmediğini düşünüyorsanız vakit kaybetmeden bir uzman doktora gözükmeniz gerekebilir. Diş eti iltihabı ihmal edildiği zaman diğer dişlerinize de geçebilen tehlikeli bir rahatsızlıktır.

Diş eti iltihabının tedavisi sizin yaşadığınız sorunun ne derecede büyük olduğu ve diş yapınızın genel durumu ile ilgili olarak doğru orantılı bir şekilde değişkenlik gösterebilir. Ancak diş eti iltihabı sorunları genellikle kısa süre içerisinde tedavi edilir.