Teknolojinin İlerleyişinin Olumlu ve Olumsuz Yanları

Teknolojinin İlerleyişinin Olumlu ve Olumsuz Yanları

Hayatımız bundan sadece on yıl öncesi ile bile kıyaslandığında oldukça farklı hale geldi. Gelişen teknoloji birçok uygulama ve program sunarken aynı zamanda hayatımız kolaylaştıracak içerikleri de her geçen gün sunuyor. Hayatımızı kolaylaştırırken aynı zamanda zorlaştıran teknolojinin hem olumlu hem de olumsuz yanları bulunuyor.

On Yıllık Süreç Gelişimi

Teknoloji sayesinde elde edilen bazı nimetler olumlu olarak görülse de bazen sonuçlar olumsuz olarak sonuçlanabiliyor. Özellikle kötü amaçlar için kullanılan buluşlar insanların yaşamalarında sıkıntı yaratan durumlara sebep olabiliyor. Kıs aşurede dünyanın bir ucunda yer alan kişiye ulaşım sağlamamızı sağlayan teknoloji aynı zamanda iş alanındaki kısıtlamalara da sebep olabilecek olan robotların gelişimine sebep olabiliyor.

Tüm olumlu ve olumsuz yanların bir araya getirilmesi ile beraber aslında teknolojinin iyi mi kötü bir gelişim üstünde olduğuna dair kararı herkes kendi penceresinden verebilir. Fakat bu gelişmelerin hızla devam ederek bundan on yıl sonrasında da oldukça farklı olan bir dünyayı yaşayacağımız şimdiden kesin gözü ile bakılıyor.