Blister Ambalaj Nedir ve Niçin Kullanılır?

Blister, ‘kabarcık’ anlamına gelen bir kelimedir. Tüketici ürünleri paketlemesinde kullanılan blister ambalaj ürünü dış etkenlerden koruyan ve gözle seçilebilirliği mümkün hale getiren perakende paketleridir. Blister paketler, kozmetik, ilaç, gıda, elektronik cihaz, spor veya oyuncak ürünleri gibi çok çeşitli uygulamalar için idealdir. Genellikle, arka fontuna ürün açıklamaları veya marka görselleri içeren karton, alüminyum folyo veya diğer plastik levhaların desteğine sahiptir.

Blister Ambalaj İmalatı

PET (polietilen tereftalat) veya PVC (polivinil klorür) blister ambalaj malzeme içeriğini oluşturur. Özel blister makinesi ile ürünü tutan çoklu kaplar veya kabarcıklar oluşturmak için plastik bir levha termoform edilir. Diğer bir ifade ile blister paketleme işlemi, bir plastik levha veya polimer tabakasını, bir ürün kalıbı oluşturulabilecek bir sıcaklığa kadar ısıtmayı içerir.

Blister ambalaj, birçok faydalarının yanı sıra hırsız caydırıcı, kurcalanmaya karşı iyi koruma sağlayan düşük maliyetli ambalajlardır. Ancak, iyi bir tasarım yaratacak firma ozambalaj.com ile bu faydalar sağlanabilir. Markanız ve ürününüz için en iyi tasarımı uygulamaları için Öz Ambalaj deneyimlerine güvenebilirsiniz. Güçlü tasarımlar, tüketicilerin markanızı fark etme biçimini tanımlayabilir!