Kuvars, yerkabuğunda en yaygın bulunan mineraldir. Diğer elementlerin izleriyle birlikte ağırlıklı olarak silikon dioksitten oluşan farklı kuvars kristali türleri vardır. Bu farklı element türleri, kuvarsın özelliklerini ve sınıflandırmasını belirler. Örneğin, bir kuvars taşı yüksek miktarda dumortierit minerali içeriyorsa, kırmızı ve pembe bir renk alır ve gül kuvars olarak sınıflandırılır. Kaya kristali veya dağ kristali olarak bilinen kuvars kristali ise rengini etkileyen herhangi bir mineral içermez, bu yüzden berrak görünür.
Endüstriyel ve Sanatsal Alanlarda Kuvars Kristali
Kuvars, özellikle ısıya dayanıklı olduğu için, genellikle cep telefonları ve navigasyon cihazları gibi elektronik ürünlerde kullanılır. Ayrıca optik aletler ve cam yapımında da kuvars kristali önemli bir kullanım alanına sahiptir. Bununla birlikte kuvars taşının muhteşem renk varyasyonları sanatsal kullanımı daha öne çıkartır. Antik tarih boyunca sanat ve heykel sanatında kullanılan kuvars taşı muhteşem takılar tasarlamak için ilham verici güzelliklere sahiptir.
http://mistikdukkan.com/ linkine tıkladığınızda görebileceğiniz gibi birbirinden şık ve etkileyici kuvars kristali takılar, aynı zamanda mistik güçleri ile de popülerdir. Pozitif enerjinin taşı kuvars kristali, aşk ile sevginin sembolü pembe kuvars, zümrüt ve yakut spinel kuvars gibi pek çok kuvars çeşidi ile yaratılan bu doğal takılar yaşantınızın akışını bile değiştirebilir.