İnternet Bağımlılığı Nedir?

İnternet Bağımlılığı Nedir?

Gelişen teknoloji ile beraber birçok uygulama hayatımızın içinde yer alarak bizlere kolaylığı sundu. İnternet sayesinde aradığımız tüm ürünleri kolaylıkla inceleyerek satın alabilmemiz mümkün. İnternet sadece ticari alanda değil aynı zamanda bilgi içinde önemli bir yer sunuyor. Bilgiye sadece bir tık ile ulaşılmasının mümkün olduğu günümüzde internet aynı zamanda bazı sıkıntıların da yaşanmasına sebep olabiliyor. Özellikle internet bağımlılığı olarak ifade edilen durum asosyal olunmasına, dikkat eksikliğine ve sinirliliğe sebep olabiliyor.

İnternet bağımlıları zamanlarını oyun oynayarak ya da sosyal platformlarda zaman harcayarak geçirebiliyorlar. Bu zaman kavramı ise gerçek dünya ile kıyaslanamayacak kadar çoktur. Uzun saatler boyunca internette zaman geçirmek sadece psikolojik açıdan değil bedensel olarak da sıkıntılara neden olabiliyor.

İnternet Bağımlılığının Bedensel Sonuçları

İnternet bağımlılığı olan kişiler uzun saatler boyunca aynı pozisyonda kalabiliyorlar. Bu durum ise bedensel rahatsızlıklara sebep olurken aynı zamanda obeziteye de neden olabiliyor. Uzun saatler boyunca aynı pozisyonda olmak iskelet ve kas sistemine de zararlı olan etkenleri sunar.