Doğal Dalgalı Saç Nasıl Yapılır?

Doğal Dalgalı Saç Nasıl Yapılır?

Doğal görünümlü saçları hemen hemen tüm bayanlar daha çok tercih ediyor. Kadınlar saçlarını doğal dalgalı şekilde kullanmayı çok seviyor. Peki, doğal dalgalı saç nasıl yapılır? Bunun birkaç yöntemi var.

Saç Maşası Kullanarak Dalga Yapmak

Saç maşası ile dalga yapmak için saçları çok ince olmayan tutamlara ayırarak maşaya sarıp bir süre beklettikten sonra açılır. Tüm saça aynı işlem uygulandıktan sonra tutamlar elle hafifçe açılır. Böylece doğal dalgalara sahip olabilirsiniz.

Saç Spreyi Kullanarak Dalga Yapmak

Saçlar hafif nemliyken iki yandan örgü yapıldıktan sonra sprey sıkarak şekil alması sağlanır. Saçlar kuruyana kadar bu şekilde bekletilir. Ardından örgüler hafifçe açılarak elle düzeltilir. Örgüyü yaparken dikkat edilmesi gereken ne sıklıkta dalgalar istediğinize göre örgünün sıklığını ayarlamak. Geniş dalgalar için saçlarınızı kalın tutamlar halinde genişçe örebilirsiniz.

Kıvırarak Dalga Yapmak

Saçlarınız temiz ve hafif nemliyken birkaç parçaya bölerek lastik toka ile bağlayın. Ardından her tutamı kendi etrafında kıvırarak sona kadar gidin. Bu şekilde tüm tutamları kıvırıp kendi etrafında doladıktan sonra toka ile bağlayın bir gece bu şekilde beklettikten sonra dalgalara kavuşabilirsiniz. O kadar beklemek istemiyorsanız sprey sıkıp kurutma makinesi ile kurutarak da aynı dalgalara sahip olabilirsiniz.