Sarımsak ve Soğan Kokan Nefesinizden Nasıl Kurtulursunuz?

Sarımsak ve Soğan Kokan Nefesinizden Nasıl Kurtulursunuz?

Sarımsak veya soğan kokusunun ana nedenlerinden biri, her ikisinde de sülfür içeren bileşikler olmasıdır. Ağızdaki kükürt bileşiklerinin oral mikroplar tarafından parçalanması, sorunu daha da kötüleştirir. Özellikle sarımsak yedikten sonra kokan nefes, bazı kişilerde birkaç saat, hatta 24 saat sürebilir.

Ağzınızdaki Sarımsak ve Soğan Kokusunu Gidermenin En Etkili 3 Yolu

Herhangi bir yemeğe enfes bir lezzet kattıkları için dünyadaki birçok mutfakta kullanılırlar. Aynı zamanda kötü kokulu bir nefese neden olur ve bu çok utanç vericidir. Neyse ki, soğan veya sarımsak kokulu nefesini kamufle etmek için deneyebileceğiniz yararlı ev ilaçları var.

Karbonat ile gargara: Karbonatın antibakteriyel etkisi, ağız kokusunun azalmasına yardımcı olabilir. Bir bardak ılık su + 1-2 çay kaşığı karbonat solüsyonunu ağzınızı çalkalamak için günde birkaç kez kullanın.

Elma: Taze elma, kükürt içeren bileşikleri sarımsak ve soğan içerisinde nötrleştirebilir, böylece sarımsak veya soğan kokusunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.

Defne çayı veya yeşil çay: Her ikisi de sarımsak veya soğan kokulu nefesten kurtulmaya yardımcı olabilecek dezenfektan ve deodorant özellikleri sergiler. Günde 1-2 kez, tercihen en iyi sonuç için yemekten hemen sonra içebilirsiniz.