Aspirinin Saçlar için 4 Faydası

Aspirin, birçok sağlık sorunu için geçmişten günümüze kadar kullanılan bir ilaçtır. Kimi zaman cilt içinde maskelerde kullanılan aspirinin ayrıca saçarla da faydalıdır. Aspirinin saçlar için 4 faydası bulunuyor. Bunların dışında da ilerleyen zamanlarda yeni uygulamaları görebiliriz.

Saç Dökülmesini Önler

Prostaglandin D2 üretiminin artması ya da fazla olması sebebi ile saçlarda dökülmeler görülüyor. Bilimsel olarak hayvanlar üstünde yapılan araştırmalar kelliğin sebebi olarak prostaglandin D2 üretimini saptamışlardır. Aspirinin içeriğinde bulunan maddeler ise prostaglindin D2 üretimini azaltarak saç dökülmelerinin önüne geçer.

Saç Renginin Korunmasını Sağlar

Saç renginin korunmasında da etki sağlayan aspirin özellikle açık renk saçların güneş ve klorlu su etkilerinden en az etkilenmelerini sağlar Bu uygulama için ılık su içinde birkaç aspirinin iyice eriterek saçınıza uygulayın. Yaklaşık 15 dakika kadar beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında bu uygulamayı tekrarlayarak saç renginizi korumanız mümkün olur.

Kepeğin Azalmasına Etki Eder

Aspirinin sağlığa etkisindeki bir diğer etkisi ise kepek oluşumun sonrasında bu kepeklerin azaltılmasına yardımcı olmasıdır. Kepeği azaltmak için günlük kullandığınız şampuanınıza aspirinin eriterek kullanabilirsiniz. Her kullanımda ölü hücrelerden arınılmasına yardımcı olacaktır.  Fakat yağ dokunuza çok zarar gelmesini istemiyorsanız ayrı olarak aspirinin tatbik edebilirsiniz. Kepek etkisini azaltan salisilik asit aspirin içinde bulunduğu için oldukça etki gösterir. Uygulama sırasında saç diplerine yoğunluk verilmesi gerekiyor. Fakat çok tahriş ettirmemeye özen göstermeniz önerilir.

Saçlara Parlaklık Kazandırır

Saç dökülmesine, renginin korunmasına ve kepek gibi problemlere sağlıklı çözümler sunan aspirin aynı zamana da saça doğal bir parlaklık da kazandırır. Bu parlaklığın etkisi ise aspirin için de bulunan salisilik asit bu canlanma ve parlaklığın oluşumuna etki eder.