Yamaç Paraşütü/Paragliding Nedir ve Nerede Yapılır?

Paragliding veya yamaç paraşütü, rüzgâr, yerçekimi ve kanat profillere tutunan pilotun kas gücünden başka bir enerji olmadan uçabilmeyi sağlayan bir aktivitedir. Paragliding uçaklarla aynı aerodinamik prensiplerle uçar. Fethiye yamaç paraşütü aktivitesinin en yoğun olarak yapıldığı güzel coğrafyalarımızdan biridir. Dünya’da 18000 fit (5486 m) üzerinde yamaç paraşütü yapmak yasak olduğu için orta mesafedeki Fethiye Babadağı paragliding için ideal bir güvenlik seviyesi sunuyor.

En İyi Yaz Aktivitesi: Fethiye Yamaç Paraşütü!

Fethiye civarına gelen turistler için denizden uzaklığın 5km’yi geçmediği noktada ve iki ayrı zirveden (Babadağı 1,969 m, Karatepe adlı ikinci zirve 1,400m)  yapılabilen Fethiye yamaç paraşütü aktivitesi eşsiz bir yaz-doğa sporudur. Müthiş bir manzara içerisinde havada 25-30 dakika uçarak deniz kenarına inmenin heyecanı ve güzelliği ise tarif edilemez.

https://www.aktiviteburada.com web sitesi Fethiye yamaç paraşütü aktivitesi yapmak için hizmet alabileceğiniz güvenilir adreslerden biri. İletişime geçerek Çalış, Ovacık, Ölüdeniz ve Hisarönü Bölgesi transfer alınış noktalarından alınarak profesyonel rehber ve sürücüler eşliğinde eğlenceli ve macera dolu bir gün geçirebilirsiniz. Diğer müthiş aktivitelere göz atmayı unutmayın!