Pürüzsüz Bir Cilt için 4 İpucu

Pürüzsüz Bir Cilt için 4 İpucu

Cilt özellikle de yüz bölgesi vücut sağlığımızın aynası gibidir. Sağlıklı bir bünyeye sahip iseniz zaten canlı, ışıltılı pürüzsüz bir cildiniz vardır. Çoğu durumda kozmetik ürünlerinden dermatolojik tedavilerden medet umulsa da sağlıklı bir cilde kavuşmak için, aslında kompleks bir sağlık mozaiği yeterlidir. Tavsiye edeceğimiz pürüzsüz bir cilt için 4 ipucu ile siz de arzuladığınız güzelliğe kavuşabilirsiniz.

  • Cilt Temizliği ve Bakımı

Pürüzsüz bir cilt için cildi temiz tutmak çok önemlidir. Düzenli aralıklarla yıkadığınız yüzünüze cildinize uygun olmayan kimyasal içerikli ürünleri lütfen hiç denemeyin! Yatmadan önce mutlaka cildinizi makyajdan arındırın ve mümkünse en doğal nemlendiricilerden birini tercih edin! Evde kendiniz bile yapabileceğiniz tonik ve kremleri de kullanabilirsiniz.

  • Yeme İçme Alışkanlıklarınıza Dikkat!

Cilt sağlığının en önemli belirleyicisi beslenme alışkanlıklarınızdır. Örneğin; yağlı ve asitli yiyeceklere eğiliminiz varsa cilt yapınız size gerekli sinyalleri sivilce, akne, yağlanma gibi dış vurumlar ile verir. Elbette kuru, yağlı ve normal oluşuna göre yediğiniz içtiğiniz gıdalara dikkat ederseniz, yeterince su tüketirseniz, cildinizi hücrelerden itibaren iyi ve dengeli beslemiş olursunuz.

  • Düzenli Uyku Uyuyun!

Uyku düzensizlikleri pek çok hastalığın sebebi ve sonucu olmakla birlikte cilt güzelliğinin ve sağlığının da tetikleyicisidir. Dinlenmiş, yenilenmiş, zinde bir beden ve huzurlu ruh haliniz cildinize de yansıyacaktır. Uykunuzdan asla taviz vermeyin!

  • UV Işınlarından Korunma

UV ışınları alt deri tabakalarındaki elastin ve kollajen liflerin yapısını bozarak, hücrelerin erken yaşlanmasına, deride kalınlaşma ve cilt esnekliğinin azalmasına neden oluyor. Cildin en büyük düşmanı olan, UV ışınlarından direkt ve endirekt kendinizi korumalısınız. Güneş altında 15-20 dakikadan uzun süre kalmamak bir çözüm olabilir, ancak SPF etkili bir bir krem sürerek, şapka ve güneş gözlüğü kullanarak cildinizi koruma altına alabilirsiniz.