WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web uygulaması; WhatsApp’ı telefonunda bulunduran kişiler ile hem mesajlaşıp hem de video ve fotoğraf paylaşımı yapabileceğiniz aynı zamanda da ses kaydı da gönderebileceğiniz bir uygulama olarak karşımıza çıktı. Kişiler arasında iletişimin sağlanmasının yanı sıra;  grup oluşumuna da açık olan WhatsApp uygulaması ise şuanda WhatsApp web olarak uygulanıyor. 21 Ocak 2015 tarihinden itibaren WhatsApp hesabınızı bilgisayarınızda da kullanabiliyorsunuz. Genel olarak uygulamayı dilediğiniz gibi kullanabilmek için çalıştırmanız gerekiyor. Çalışmayı aktifleştirmek için yapmanız gereken belli uygulama yöntemleri vardır. Bunun için öncelikle akıllı cep telefonunuzdan WhatsApp uygulamasının bulunması ve bu uygulamanın güncel olması gereklidir.

WhatsApp Web nasıl kullanılır, WhatsApp Web nasıl çalışır gibi sorular kullanıcıların cevaplarını özellikle merak ettikleridir. Akıllı telefonlarda bu uygulamayı indirebilir ya da normal bilgisayarınıza da bu uygulamayı yükleyebilirsiniz. Bu uygulama Android başta olmak üzere tüm yazılımlarca desteklenmesinin yanı sıra iPhone ve bu tür cihazlarda kullanılmıyor.

Nasıl Çalışır?

  1. Google Chrome tarayıcınsa WhatsApp web adresini yazın.
  2. Açılacak olan sayfa da QR kodu yer alıyor. Sol üst köşede yer alan bu kod yerinde yok ise refresh butonuna basabilirsiniz.
  3. Cihazdan WhatsApp uygulamanızı açıp menüden WhatsApp Web uygulamasını seçerek ekranda bulunan kodu okutun.
  4. Uygulamanız yüklendi. İşleminiz tamamlandı. Fakat cihazınızda bulunan WhatsApp uygulamasının güncel olup olmadığını mutlaka kontrol edin.