Siyah Bal Nedir?

Siyah Bal Nedir?

Kara meşe balı olarak da bilinmekte olan siyah bal özellikle sunduğu şifa sebebi ile tercih edilmektedir. Şeker hastalığı ve kanser hastalarında verdiği olumlu yanıtlar ile bilinen siyah meşe balı Ballıca Meşe ağacının sadece Haziran ve Temmuz aylarından salgıladığı sıvıdan elde ediliyor. Arıların bu sıvıyı zenginleştirmesi sonucunda elde edilen siyah bal antioksidan açısından da oldukça zengindir. Rengi koyu olan bal kara renge sahip olması sebebi ile siyah bal olarak anılır.

Doğal Siyah Bal Nereden Alınır?

Kara meşe balı ya da siyah bal olarak bilinen ve zengin içeriği ile dikkat çeken bal sadece iki ay arasında Ballıca Meşe ağacından salgılanan sıvıdan edilir. Siyah bal alım işlemlerinde balım organik olmasına ve orijinal bir ürün olmasına dikkat etmeniz son derece de önemlidir. Bu sebep ile siyah bal alım işlemlerinde mutlaka güvenilir yerlerden satın alma işlemini gerçekleştirmeniz tavsiye edilir.

Siyah balın faydaları hakkında detaylı bilgileri edinmenin yanı sıra fiyatı ve üretimi ile ilgili bilgi almak için https://www.balkanbalevi.com/ adresinden yararlanabilirsiniz.