Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Batarya kalibrasyonu; özellikle Android kullanıcılarının sık sık karşılaştığı bir terimdir. Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonların uzun süreli kullanımlardan sonra batarya sıkıntıları yaşamaları bu duruma sebep oluyor. Bataryada yer alan mevcut güç ile işletim sistemi arasındaki senkronizasyon bozulduğu zaman tamamen dolu gözüken batarya dakikalar içerisinde tükenebiliyor. Bu sorunu giderebilmek için ise yeni bir batarya almadan önce batarya kalibrasyonu yapmanız öneriliyor. Peki, batarya kalibrasyonu nasıl yapılır ve nelere dikkat etmek gereklidir?

1. Adım

İlk olarak telefonunuzu şarja taktıktan sonra tam olarak dolmasını bekliyorsunuz. Dolum işlemini kesinlikle yarıda bırakmamanız bu adımı yapabilmek için son derece önemlidir.

2. Adım

Bataryasını tam olarak doldurduğunuz telefonunuzu şarjdan çıkartarak kapatın.

3. Adım

Telefonunuzu kapalı konumda tutarken şarj aleti ile bağlantısını sağlayarak yeniden şarja takın. Şarj lambasının dolu rengini almasını tekrar bekliyorsunuz. Bu renk genellikle yeşil olmaktadır.

4. Adım

Bataryanın tam olarak dolu olduğunu gösteren rengi gördükten sonra telefonunuzu yeniden şarjdan çıkartıp açıyorsunuz.

5. Adım

Telefonunuzu yeniden açtıktan sonra ortalama olarak 30 saniye kadar bekleyin. 30 saniye kadar bekledikten sonra telefonunuza ait güvenlik ve pin kodunu girin ve telefonunuzu başlatın.

6. Adım

30 saniye kadar bekleyip açtığınız telefonunuzu tekrar 30 saniye kadar beklettikten sonra kapatıyorsunuz.

7. Adım

Kapattığınız telefonu yeniden şarja takarak, yeniden bataryasının dolu sinyalini vermesini bekliyorsunuz.

8. Adım

Bataryanın dolu ışığını tekrar gördükten sonra telefonunuzu şarjdan çıkartarak yeniden açabilirsiniz. İşlem burada sonlanmaktadır. Batarya kalibrasyonu işlemi ile gözle görülür bir farklılık yakalayabilirsiniz. Ancak işlemin cihazlarınıza zarar vermemesi için çok sık olarak tekrar edilmemesi gerekiyor. Aşırı şekilde yapılan kalibrasyon işlemleri bataryanızın ömrünü kısaltabilir.