Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dizüstü bilgisayarlar günümüzde masaüstü bilgisayarlara göre daha fazla tercih ediliyor. Pratik kullanımları, fazla yer kaplamamaları ve kolay taşınabilir olmaları bu tür bilgisayar sistemlerinin tercih edilme sebepleri arasında yer alıyor. Peki işe yarayan bir laptop alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Laptop satın almadan önce ilk olarak hangi amaç için alacağınızı belirlemiş olmanız gerekiyor. Bir iş ve internet bilgisayarı ile oyun bilgisayarı arasında büyük farklılıklar olabileceği için hangi amaç için laptop ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Bu durumu belirledikten sonra bütçenizi belirlemiş olmanız gerekiyor. Bütçenizi ve amacınızı belirledikten sonra bilgisayarın teknik özelliklerine bakmaya başlayabilirsiniz.

İşlemci

İşlemcilerde genel olarak Intel’in piyasanın büyük bir bölümüne hakim olduğunu söyleyebiliriz. Fakat AMD işlemciler de Intel kadar kaliteli işlemcilerdir. Burada seçim yaparken dikkat etmeniz gereken nokta işinize yarayabilecek işlemci özelliklerini bulabilmek olmalıdır. Markaya fazla takılmadan bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun işlemci seçmeniz gerekmektedir.

Ekran Kartı

Eğer oyun oynamak için bir laptop satın almak istiyorsanız ekran kartının yeni nesil olmasına dikkat etmelisiniz. ATI ve NVIDIA tarafından üretilmekte olan ekran kartlarının yeni nesil olanlarından satın alarak oyun keyfinizi laptoplarınızda da yaşamaya devam edebilirsiniz.

RAM

RAM özellikleri internet kullanımı, iş ve oyun gibi alanlarda önemlidir. Çalıştıracağınız oyunların ve programların daha hızlı olmasını istiyorsanız RAM seçimine dikkat etmelisiniz.

HDD

Sabit diskler verilerinizi güvenilir şekilde depolayabileceğiniz alanlardır. Oyun oynamayı seven biriyseniz yüksek HDD kapasitesine sahip laptoplar seçmelisiniz.

Mobilite

Laptopınız ile genel olarak iş yapmayı planlıyorsanız kolay taşınabilir ve ağır olmayan modeller seçmelisiniz. Taşınabilirliği yüksek olan modeller arasında yer alan 13 inçlik veya 14 inçlik laptop modellerini tercih ederek gittiğiniz her yere laptopınızı taşıyabilirsiniz.