Bohem Stil Yaratmanın Püf Noktaları

Bohem Stil Yaratmanın Püf Noktaları

İlk bakışta bohem tasarımları karmaşa ve uyumsuzluk gibi görünse de, her nasılsa bir araya gelen parçalar mucizevî bir sinerji yansıtır. Bohem stili, özünde farklı tarz ve çeşitli şekillerde oluşturulabilir iken, bir odaya gelişigüzel şekilde rastgele atılmış parçalar anlamına gelmiyor. Eğer evinizin bohem dönüşümünde başarılı olmak istiyorsanız, detaylardaki enerjiyi yaratıcılığınız ile birleştirmelisiniz. İşte Bohem stil yaratmanın püf noktaları!

Canlı Renk Paleti

Orijinal bohem dekoru için hiçbir sabit renk yoksa da çağdaş, şık versiyonlarında genellikle hafif bir arka plana karşı, parlak, doygun renk kullanımları ile karakterizedir. Tüm alana gerçek bir boho ruhu vermek için duvar rengini fuşya, pembe ya da beyaz bırakabilir, çim yeşili, parlament mavisi, kırmızı ya da sarı gibi güçlü renkli eşyalar ile odayı doldurabilirsiniz. İlave olarak lambalar, fenerler, çay tepsileri ve kâseler gibi metalik aksesuarlar kullanmak, Bohem bir oda havasını hissettirecektir.

Desen Çeşitliliği

Katı kuralları görmezden gelen bohem stili; pek çok farklı desen, çizgi ve çiçek motifleri ile iç içe görünür. Çiçekli, canlı renkli etnik baskılı perdeler, eşarplar, goblen, yastıklar, yatak örtüleri ve halı çeşitleri ile bu ambiyansı rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Son olarak bohem dekora sahip bir oda için, duvarlara büyük ölçekli baskılı duvar kâğıdı ekleyebilir ve iyi kalitede bir patchwork halı ile tamamlayabilirsiniz.

Eklektik Mobilya Eğer bohem bir oda tasarımı yapıyorsanız, eşleşmeyen mobilyalar kesinlikle en iyi objeler olurlar. Eski ve demode görünümlü sehpa, sandık, raflar veya vitrin gibi ev eşyalarında bohem bir his geliştirmek için çeşitli renk ve dokuları olan parçaları bir araya getirebilirsiniz. Onlara eşleşen bir tema vermek istiyorsanız, tüm parçalar kasten seçilmiş ve yerleştirilmiş olmak şartı ile kendi içinde bir simetri oluşturabilirsiniz. Böylece bohem dekorasyonunuz daha şık ve tutarlı görünecektir