Vadeli Altın ile Vadesiz Altın Yatırımı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Vadeli Altın ile Vadesiz Altın Yatırımı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yatırım yapma araçları günümüzde oldukça fazladır. Altın geçmişte de günümüzde de en çok tercih edilen yatırım aracıdır. Bankaların sunduğu vadeli altın hesabı ve vadesiz altın hesabı bulunuyor. Eğer altın yatırımı yapmak istiyor fakat altının saklanması sizi tedirgin ediyor ise bu hesap uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Vadeli altın ile vadesiz altın yatırımı arasındaki farklar nelerdir, sorusu için bu hesapları tek tek incelemek gerekir.

Vadesiz Altın Hesabı

Vadesiz altın hesabında sanal altın alımı yaparak burada altınlarınızı saklamanız mümkün. Vadesiz hesap süreci içinde altın alımı da yapabilirsiniz. Özellikle bankalar yatırım amacı ile alınan altınlarda; çeşitli teşvik kampanyaları düzenlerler. Bu kampanyalardan yararlanarak altın alımı yapabilirsiniz. Altınınızı istediğiniz zaman bozdurabilir ya da geri alabilirsiniz.

Vadeli Altın Hesabı Vadeli altın hesabı adından da anlaşılacağı gibi belli bir vade oranına kadar bozduramayacağınız ya da geri alamayacağınız altın hesabıdır.  Vadeli hesap bildirimi sizin isteğinize göre ayarlanır. Bu vade içinde altında olan yükselme hesaba yansıtılır. Vade içersinde ilave altın alınamaz.